Natuurinclusief bouwen voor de perfecte tuin

Natuurinclusief bouwen is een term die we steeds vaker voorbij horen komen in de tuinwereld. Je hebt er vast ook wel eens van gehoord, maar de term wordt nog even toegelicht. Natuurinclusief bouwen is een variant van duurzaam bouwen, waarbij dusdanig gebouwd en ingericht wordt dat het bouwwerk bijdraagt aan de natuurwaarden en lokale biodiversiteit. In simpelere woorden, een bouwwerk wat de natuur niet verstoort, maar juist ondersteunt.

Waar moet je op letten bij het verbouwen van de tuin?

Alvorens je gaat verbouwen in de tuin, moet je natuurlijk een plan opstellen. Wat wil je precies en hoe ga je dit realiseren? Het is belangrijk om je wensen in kaart te brengen en om daarnaast te kijken wie het uit gaat voeren. Kun je dit zelf, of heb je bij sommige onderdelen nog hulp nodig? Het is dus belangrijk vooraf een goed plan te hebben en ook duidelijk te hebben wat je wil gaan doen. Woon je bijvoorbeeld dicht bij een natuurgebied dan kan het zijn dat je rekening moet houden met de natuur om je heen voor dat je mag verbouwen in de tuin. Het is dan wel handig om te weten dat er mogelijkheden zijn om natuurinclusief bouwen in te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *