Dit is wat je moet weten over de Thuja

De thuja ken je vast wel, misschien wordt het duidelijker als je de naam levensboom of conifeer hoort, want dat is ook hoe ze vaak genoemd worden.  In vele tuinen is deze plant niet meer weg te denken, dit omdat ze vaak als erfafscheiding worden gebruikt, om dus meer privacy te creëren.

De Thuja komt uit het geslacht van coniferen, waardoor deze vaak ook de conifeer wordt genoemd. Een thuja herken je aan de lange naalden en kleine kegeltjes tussen de takken. Ook kun je deze plant herkennen aan het feit dat deze het hele jaar door de groene kleur behoudt.

De Thuja is in verschillende soorten op te delen. Je kunt kiezen voor een Thuja Brabant, Smaragd, Atrovirens, Martin of Excelsa. Deze hebben allen eigen eigenschappen. De Thuja Brabant bijvoorbeeld, die groeit snel en de kleur is lichter groen dan van de andere soorten. De Thuja Martin heeft juist donkerder blad en is een hele stevige en compacte haag.

Om te voorkomen dat de plant beschadigd is het belangrijk dat de plant op een dag voldoende zonlicht kan ontvangen. Daarnaast heeft de plant ook voldoende water nodig, het is belangrijk dat de grond waarop de plant gepoot is altijd vochtig is. Ook is het belangrijk om de plant voldoende te bemesten, doe dit bij voorkeur zeker 3 keer per jaar. Om langer te kunnen genieten van deze haagplant is het noodzakelijk om dode takken te verwijderen om zo langer te kunnen genieten van een mooie groene haag.

Bij Haagplanten Heijnen kun je online de Thuja aanschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *